Yearly Archives: 2015

22Dec/15

Je investicija v ORG domeno smiselna?

Glede na to, da je ogromno število COM in NET domen že zasedenih, se marsikdo znajde pred dilemo, ali registrirati ORG domeno ali ne. Med brskanjem po spletu sem ter tja vsekakor naletimo na domeno z domensko končnico ORG, a vprašanje ostaja: »Bi jo za naš projekt izkoristili tudi mi? Preberi več.

30Sep/15

Zaščita domene s SSL certifikatom

Verjetno ste na televiziji že večkrat zasledili prispevke o spletnih prevarah in krajah občutljivih podatkov. Morda ste o tem brali tudi v časopisu ali na spletu. Spletnega kriminala je precej in prav nobene garancije ni, da tudi vi ne boste nekoč žrtev napada. Seveda upamo, da se to ne bo zgodilo, a vseeno je potrebno biti previden. Preberi več.

04Sep/15

Urejanje domen v nadzorni plošči cPanel

Nadzorna plošča cPanel je, gledano globalno, daleč najbolj priljubljena. Veliko strokovnjakov vam bo pritrdilo, da gre za najboljšo nadzorno ploščo, katero bi moralo uporabljati praktično vsako podjetje, ki omogoča zakup spletnega gostovanja. Številne funkcionalnosti, enostavnost uporabe in dober pregled nad paketom gostovanja so le trije razlogi, zakaj je cPanel danes tako široko zastopana nadzorna plošča. Preberi več.

07Jul/15

COM ali NET domena?

Želite postaviti spletno stran, vendar niste prepričani, ali bi jo postavili na COM ali NET domeno? Če vam kaj pomaga, vam lahko povemo, da pri tem kolebanju še zdaleč niste edini. Obiščite kakšen domač ali tuj forum o domenah in videli boste, o čem govorimo. Preberi več.

22Jun/15

Do spletne strani v 5 korakih

Če ravno razmišljate o svoji lastni spletni strani, vendar ne veste, kje sploh začeti, ste se znašli na pravi strani. V današnjem prispevku bomo namreč razložili, za kaj vse morate poskrbeti, da lahko postavite svoje spletišče. Domena je namreč le osnova, poleg nje pa si boste morali priskrbeti tudi strežnik, kjer bo vaša spletna stran gostovala. Preberi več.

19Maj/15

Prednosti in pomanjkljivosti domen s šumniki

Od leta 2010, in sicer bolj natančno od 20. oktobra tega leta, je možno registrirati tudi nacionalne vrhnje domene .si s šumniki. Takrat je bilo povpraševanje po novih domenah zares veliko, saj je bilo po podatkih Arnesa že v prvi uri, ko je bilo domeno s šumniki možno registrirati, registriranih skoraj 2000 domen. Preberi več.