Yearly Archives: 2016

01Dec/16

Zakaj potrebujem WHOIS zaščito?

Če po registraciji domene ne želite svojega imena, e-poštnega naslova in telefonske številke deliti s celim svetom, potem vam priporočamo uporabo WHOIS zaščite. V današnjem prispevku si bomo najprej ogledali, kaj točno to sploh je, kdo potrebuje takšno zaščito in kdo ne, na koncu pa bomo razložili še, kako WHOIS aktivirati. Preberi več.

21Okt/16

Naj ima domena enako ime kot blagovna znamka?

Upravljanje blagovne znamke ni enostavno. Poleg odličnega produkta potrebujete tudi ustrezne marketinške tehnike, ki bodo blagovno znamko predstavile čim širšemu krogu potencialnih kupcev. Enako velja za uspeh blagovne znamke na spletu. Eden od najpomembnejših elementov je izbira ustrezne domene. Kako jo izbrati, preverite v tokratni objavi. Preberi več.

20Sep/16

Najbolj prestižna domena na svetu

Na voljo je vedno več tematskih domenskih končnic, a ena še posebej izstopa. Če ponujate prestižno storitev ali izdelek, potem vam priporočamo zakup domene .luxury. S to domeno boste na globalnem trgu takoj pritegnili pozornost in kupcem dali vedeti, da bodo pri vas dobili najboljše, kar lahko kupi denar. Preberi več.

22Avg/16

Vrtoglavi zneski .com domen

Prodaja »premium« domen ni prav nič novega. V angleščini se tej dejavnosti reče »domain flipping«, kjer gre preprosto za to, da domeno kupimo poceni in jo nato dražje prodamo. Domeno lahko kupimo od trenutnega nosilca, lahko pa gre tudi za neregistrirano domeno, ki je na voljo po običajni ceni. Preberi več.

17Jun/16

Trendi tematskih domen

Večina ljudi ob omembi domenskih končnic še vedno najprej pomisli na prve domenske končnice .COM, .ORG in .NET, ki so na voljo že od leta 1985. Zelo priljubljene so postale tudi nacionalne končnice .DE, .UK, .FR ipd., pri nas pa tudi .SI in .EU. Pravi razcvet pa se je v zadnjih letih zgodil na področju tematskih domen. Preberi več.

04Mar/16

SI domena – FAQ

V Sloveniji je domena z domensko končnico .si daleč najbolj priljubljena. To najlažje opazimo pri uporabi iskalnika Google. Ko vpišemo slovensko iskalno poizvedbo, skoraj vedno naletimo na množico .si domen, kar nekaj jih ima tudi končnico .com, še manj pa .net. Preberi več.