Yearly Archives: 2017

10Maj/17

Bi imeli domeno .LIFE?

Domenske končnice niso zgolj nujno zlo, brez katerega ne gre pri registraciji domene, temveč so lahko tudi orodje, s katerim izrazimo naravnanost naše spletne strani in o njej podamo neko osnovno informacijo. Poleg generičnih in nacionalnih so nam na voljo tudi zanimive tematske končnice, ki takoj povedo, o čem bo govorila spletna stran. Preberi več.

22Mar/17

.BLOG – domena za blogerje!

Bi se radi lotili pisanja spletnega dnevnika, pa ne morete najti primerne domene, ki bi opisovala vašo tematiko in je še prosta za registracijo? Če brskate med razpoložljivimi domenami s končnico .si ali .com, morda niste na pravi poti. Od konca leta 2016 so namreč na voljo tudi domene s končnico .BLOG, kjer je še veliko razpoložljivih. Preberi več.

01Feb/17

Domenski spor – dobro je vedeti …

Domenski spor je spor, ki nastane med dvema ali več strankami glede upravičenosti do uporabe spletne domene. Pri nas se tovrstni spori lahko rešujejo na sodišču, prav tako pa je možen ARDS postopek, ki se sproži pri Arnesu in katerega odločitev je ravno tako obvezujoča za vse, ki omogočajo registracijo .si domen ali so njihovi nosilci. Preberi več.