Bi imeli domeno .LIFE?

Domenske končnice niso zgolj nujno zlo, brez katerega ne gre pri registraciji domene, temveč so lahko tudi orodje, s katerim izrazimo naravnanost naše spletne strani in o njej podamo neko osnovno informacijo. Poleg generičnih in nacionalnih so nam na voljo tudi zanimive tematske končnice, ki takoj povedo, o čem bo govorila spletna stran. Na primer o glasbi, kuhariji, potovanjih, da je na njej predstavljena kavarna, pub in podobno.

Ena izmed tistih, ki se gotovo najlepše sliši in je vedno pozitivno sprejeta, je domenska končnica .LIFE. Predstavlja življenje in je polna energije, zato je lahko za nekatere spletne strani naravnost odlična.

Kaj vam pomeni .LIFE?

Kljub temu, da je »life« sicer angleška beseda za življenje, gre za eno tistih tujih besed, ki jo dobro poznamo tudi pri nas in jo pogosto uporabljamo v pogovornem jeziku. To pomeni, da pri njej ni resne jezikovne ovire in jo lahko kot domensko končnico uporabljajo tudi slovenske spletne strani, ne da bi bilo to videti nenavadno. Ravno nasprotno: zdi se zanimivo! S takšno končnico, ki jo kljub tujemu izvoru vsi razumemo, lahko hitro pritegnemo pozornost.

Razmišljate o strani v angleščini? Potem lahko .LIFE ponudi še več, saj je ta lahko del marsikatere besede in omogoča zanimive kombinacije: wild.life, night.life, after.life …

Za koga je primerna domena .LIFE?

Končnico .LIFE si lahko najbolj učinkovito nadenejo spletne strani, ki se ukvarjajo z življenjskim stilom. Tehno.life, mestni.life, urbani.life, modni.life, yoga.life in podobno se ne slišijo prav nič nenavadno. Pričakujemo strani, ki so namenjene predanim ljubiteljem tega ali onega. Prav tako lahko domeno .LIFE dobro uporabijo strani, ki se ukvarjajo s coachingom, duhovno rastjo, spiritualnostjo, alternativno in podobno.

Ker je beseda izposojena iz mladostnikom ljube angleščine, pride ravno tako prav pri vseh spletnih straneh, namenjenih mladim – na primer skate.life za ljubitelje rolkanja, dekliski.life za nasvete o oblačenju za dekleta, moj.life za informacije o tipičnih težavah najstnikov … Vsakdanji.life lahko nudi množico informacij o stvareh, s katerimi se običajen človek sooča vsak dan, poslovni.life lahko nudi informacije za podjetnike …

Domena .LIFE je odlična rešitev tudi za vse, ki radi pišejo spletne dnevnike o svojih izkušnjah, doživetjih, družini, potovanjih. Pustolovski.life ali potepinkin.life sta odlični zamisli, prav tako nenavaden.life, lahko pa pri opisovanju doživetij izhajamo iz svojega osebnega imena, na primer marjetkin.life ali simonov.life.

Če ste bili doslej mnenja, da je grozna težava, da je vaše izbrano ime domene s končnico .si že zasedeno, pomislite ponovno. Zanimive domenske končnice ponujajo precej možnosti in morda je prav .LIFE tista, ki vas lahko reši iz zagate ter vam prinese nadvse domiselno in prepoznavno domeno.

Če vam je domena .LIFE všeč, jo po ugodni ceni lahko registrirate kar pri slovenskem registrarju. Priporočamo vam, da preverite ponudbo registrarja NEOSERV.si.