.BLOG – domena za blogerje!

Bi se radi lotili pisanja spletnega dnevnika, pa ne morete najti primerne domene, ki bi opisovala vašo tematiko in je še prosta za registracijo? Če brskate med razpoložljivimi domenami s končnico .si ali .com, morda niste na pravi poti. Od konca leta 2016 so namreč na voljo tudi domene s končnico .BLOG, kjer je še veliko razpoložljivih. Zagotovo boste mnogo lažje našli takšno, ki vam bo povsem ustrezala.

Kako izbrati bazo za .BLOG domene?

Domena mora biti enostavna, da si jo uporabniki hitro zapomnijo in gre dobro v uho, prav tako pa ne sme dopuščati možnosti, da se pri njej uporabnik zatipka ali se sprašuje o tem, kako se besede zapišejo v skladu s pravopisom. Da bi nas na spletu uporabniki našli čim hitreje, tudi tisti, ki naše spletne strani oziroma bloga še ne poznajo, pa je vedno nujno, da osnova domene priča o tem, kakšna je njena vsebina. Smiselno je torej, da ime vsebuje besedo, ki predstavlja glavni namen bloga.

Lahko vsebuje domena .BLOG tudi lastno ime? Vsekakor! Ime mesta, države in podobno nam lahko pomaga pri prepoznavnosti. Prav tako pa se lahko odločimo za osebno lastno ime. Svojega izberemo, kadar smo že dobro poznani in torej spadamo med »trendsetterje«, tujega pa seveda zgolj takrat, kadar imamo za to dovoljenje. Ime domene namreč ne sme »hoditi v zelje« blagovnim znamkam in podjetjem, saj sicer kršimo zakone o intelektualni lastnini.

Zakaj se velja odločiti za .BLOG

Najbolj očitna razloga sta namembnost, saj s takšno končnico hitro povemo, da gre za vsebine v obliki spletnega dnevnika, kjer izražamo svoje mnenje, svoje znanje, predstavljamo svoje poglede in kreativne ideje, drugi pa je razpoložljivost oziroma enostavna izbira imena domene.

Domena .BLOG pa je zanimiva še iz enega vidika: gre za generično domensko končnico, ki jo iskalniki obravnavajo enako kot na primer končnico .com. To pomeni, da ni geografsko omejena, zato imamo večjo možnost, da pridejo do nas uporabniki z vsega sveta, kar je za dobro branost ter velik promet še kako pomembno. Prav zaradi tega se za domeno .BLOG odloča tudi marsikdo, ki že ima spletno stran, pa želi poskrbeti za njeno optimizacijo. Pričakujemo lahko, da domene .BLOG ne bodo registrirali zgolj pisci spletnih dnevnikov oziroma fizične osebe, temveč tudi podjetja. In to je gotovo razlog, zakaj velja z registracijo svoje .BLOG domene čim bolj pohiteti.

Domeno .BLOG lahko registrirate pri domačem registrarju NEOSERV.si, prav tako pa registracijo nudijo nekateri tuji registrarji. Cena zakupa domene .BLOG je nekoliko višja od cene zakupa .si ali .com, a kljub temu minimalna. Izkoristite priložnost!

Vir: https://registracijadomene.si/domena-blog