Tematske domene - hrana in pijača

Tematske domene, povezane s hrano in pijačo

Se še spomnite, ko smo pisali o tematskih domenah? Najprej smo predstavili njihove trende, nato pa smo v ločenih objavah več pozornosti namenili priljubljenima končnicama .BLOG in .LIFE. Tudi danes vam bomo predstavili nekaj domenskih končnic, za katere morda sploh niste vedeli, da obstajajo.

Dejstvo je, da tematske domene pospešeno pridobivajo na popularnosti. Če ste poslovno kakorkoli povezani s prehranjevalno industrijo oziroma s hrano ali pijačo na splošno, vam priporočamo, da reagirate hitro. Na voljo je namreč vse manj dobrih domenskih imen, zato se vsekakor izplača pohiteti.

Kot boste videli v nadaljevanju, so nekatere izmed predstavljenih tematskih domen odlične ne le za poslovneže in podjetja, temveč tudi za ljudi, ki na spletu želijo predstaviti svoj hobi in z njim morda zaslužiti. Vse predstavljene domene lahko registrirate pri slovenskem registrarju NEOSERV.si.

.PIZZA

Tematska domena je kot nalašč za spletno predstavitev picerije. Ste v Sloveniji že naleteli na spletno stran z omenjeno domensko končnico? Najbrž ne. To pomeni, da imajo lastniki picerij odlično priložnost, da se na spletu predstavijo z zelo originalno domeno in se takoj ločijo od konkurenčnih picerij.

.BEER

Gre za eno izmed tematskih domen, ki je primerna tako za podjetja kot posameznike. Lahko jo namreč uporabi pivovar oziroma pivovarna, lahko pa tudi ljubitelj piva, ki na svoji spletni strani na tak ali drugačen način obravnava tematiko. Za tematsko končnico .BEER se je odločila slovenska pivovarna Tektonik (tektonik.beer).

.WINE

Če si svojo domensko končnico zasluži pivo, si jo vsekakor tudi vino. Na svoj račun torej lahko pridejo tudi vinarji in enologi, ki jim poznavanje vin pogosto pomeni več kot le hobi. Ste ljubitelj vina tudi vi? Morda vam prav tematska domena .WINE lahko pride prav pri vašem novem projektu.

.BAR / .CAFE

Lastniki lokalov, pozor! Zakaj bi imeli, tako kot vsi drugi, spletno stran svojega lokala postavljeno na eni izmed »klasičnih« domen, kot so .SI, .COM, .NET in podobne? Z registracijo tematske domene .BAR ali .CAFE boste v množici lokalov in kavarn nedvomno veliko bolj izstopali.

.RECIPES

Zdaj pa smo prišli do tematske domene, ki je odlična za tiste, ki na spletu objavljate oziroma nameravate objavljati kuharske recepte v angleškem jeziku. Če boste registrirali domeno .RECIPES, bodo uporabniki spleta še pred klikom na povezavo do vaše strani vedeli, kaj lahko na spletni strani pričakujejo. Vam angleščina ni tuja, kuhanje pa je vaša strast? Potem zagotovo velja razmisliti o registraciji tematske domene.

.DIET

Pripravljate nasvete za hujšanje in jih objavljate na spletu? Ste se osredotočili na predstavitve diet? Morda katero izmed njih nameravate »prakticirati« sami, na spletni strani pa bi bralcem radi predstavili napredovanje oziroma uspešnost diete? Na voljo je tematska domena .DIET, ki bo za takšne primere ravno pravšnja.

.BIO / .ECO

Za konec vam predstavljamo še dve tematski domeni, primerni predvsem za spletne trgovine, v katerih so na voljo »bio« ali »eko« izdelki. Domena .BIO je primerna tako za spletna mesta v angleščini kot slovenščini, domena .ECO pa bo najverjetneje primerna le za spletne strani v angleškem jeziku. Če prodajate ekološko pridelane izdelke, se vam vsekakor ponuja zelo lepa priložnost za registracijo zanimive tematske domene.